Zsófi gilisztahumusz 3KG

0 Ft

Kiszerelés: 3KG

NPK: 2-2,5-2+3Ca+1Mg

Aktív baktériumflóra

Felhasznált anyagok:

szarvasmarha és juhtrágya
Nincs raktáron

Értesítést szeretnék kapni, ha elérhető lesz

Leírás

A biokertész kelléktárából nem hiányozhat a gilisztahumusz. A termék magas, biológiailag aktív szervesanyag- és tápanyagtartalma lehetővé teszi használatát olyan intenzív természetes-technológiát igénylő szabadföldi, vagy zárt termesztésű növények termesztése során is, mint a paprika, a paradicsom, az uborka, egyéb zöldségnövények, vagy például a dinnye és a többi hasonló növény.
Ezen növények szempontjából kiemelt jelentőséggel bír, hogy a nevezett gilisztahumusz a tápanyagszolgáltatáson túl kifejezetten kedvező hatással van a talaj, illetve a termesztőközeg levegő, hő és vízgazdálkodási tulajdonságaira, azt biológiailag aktív állapotba hozza. Mindez lehetővé teszi magasabb minőségi értékű termések előállítását az ökogazdálkodásban. Biotermesztésben nélkülözhetetlen kincs.
A felhasználható dózis megállapításánál a növények, illetve a talajok igényeit egyaránt figyelembe kell venni. Összességében a fentiekben részletezett növények termesztése során a gilisztahumuszból javasolt átlagos mennyiség 10-20dkg/m2, zárt termesztésben, főleg tápanyagszegény termesztőközeg alkalmazása esetén a dózis 20-40dkg/m2-ig is elmehet.
Talajkeverékek készítésénél 5-15%-ban ajánlott adagolni.

További termékek